Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

23/10/2020 12:40:00
Cultura

Dilluns arrenca el CREA, la trobada professional del Districte Cultural L’H

El Districte Cultural és un projecte estratègic de ciutat que té la cultura com a motor de transformació i de creixement social i econòmic
Veure imatge de Dilluns arrenca el CREA, la trobada professional del Districte Cultural L’H (nova finestra)

Del 26 al 30 d’octubre el CREA presentarà 10 entrevistes a 10 professionals del Districte Cultural de L’Hospitalet a través dels canals socials de CulturaLH de l’Ajuntament de L’Hospitalet. Dijous, 29 d’octubre, tindrà lloc el CREAMatch, una sessió de networking en línia per a professionals, empreses, col·lectius i entitats del sector i altres àmbits relacionats.

Divendres, 30 d’octubre, clourà l’edició CREATalk, “Ajuts i suport a la cultura i la creativitat”, una taula rodona (presencial i en línia) amb diferents fundacions privades que en les seves línies de suport tenen ajuts per al sector artístic i cultural. El CREA és una activitat organitzada per l’Àrea d’Educació, Innovació i Cultura de l’Ajuntament de L’Hospitalet.

El CREA és el punt de trobada anual per a tots els professionals que conviuen i treballen al Districte Cultural de L’Hospitalet. Enguany, a causa de la Covid-19, el CREA celebrarà una edició especial amb una programació digital gratuïta enfocada a professionals, artistes, creatius, programadors, curadors i gestors del sector cultural i d’àmbits relacionats.

Des del dilluns 26 al divendres 30 d’octubre el CREA presentarà a les plataformes socials CulturaLH 10 entrevistes a 10 agents que habiten al Districte Cultural conduïdes pel periodista José María Carrasco. Entre aquests professionals hi trobem la restauradora Gloria Gómez, de Tres Pasos Estudio; els escultors Marcos Romero Gallardo i German Consetti; Omar Finol, de Dédalo Estudio Creativo; Xavier Sánchez, de l’associació El Pumarejo; Bel Mur i Thaïs Tel, de l’espai creatiu La Terca; Mireia Luzárraga, de l’estudi d’arquitectura TAKK; Laura Gutiérrez, de la Sala Mi; Diego Saldaña, de Yunque y Madera, i Uri Rivero, del nou espai industrial Akroll. Dijous, 29 d’octubre, a les 18 h, tindrà lloc CREAMatch, una sessió de networking en línia on diferents professionals, empreses, col·lectius i entitats podran connectar-se i dialogar per generar un teixit actiu i enriquidor. Una jornada oberta a tothom que hi vulgui participar que consistirà en tres reunions consecutives amb altres professionals del sector i d’àmbits relacionats per fer connexions amb altres agents professionals, tant del Districte Cultural de L’Hospitalet com de la resta de l’àrea metropolitana.
 

Divendres, 30 d’octubre, a les 11 h el CREA posarà punt final a l’edició d’enguany amb CREATalk, “Ajuts i suport a la cultura i la creativitat”, una taula rodona amb diferents fundacions privades que en les seves línies de suport al sector artístic i cultural ajuden a arrencar i desenvolupar projectes creatius. En aquesta taula, també moderada pel periodista José María Carrasco, hi participaran Maite Esteve, de la Fundació Catalunya Cultura; Marta Esteve, de la Fundació Carulla, i Àlex Navarro, d’Art for Change de la Fundació “la Caixa” / Europa Creativa. Aquesta activitat tindrà lloc a l’espai Planta Uno, serà semipresencial (amb reserva prèvia i aforament limitat) i també s’emetrà en directe per l’Instagram Live. Si voleu accedir-hi de manera presencial, podeu fer la vostra reserva al correu hola@crea-lh.cat.
 

El Districte Cultural de L’Hospitalet

El Districte Cultural és un projecte estratègic de ciutat que té la cultura com a motor de transformació i de creixement social i econòmic, per convertir L’Hospitalet en una ciutat capdavantera de l’àrea metropolitana. La creativitat, el talent i la innovació en són els protagonistes. Una aposta perquè els sectors culturals i creatius dinamitzin la ciutat i millorin la qualitat de vida de les persones.

És un espai obert a tothom, en constant transformació, on treballen i conviuen creadors, emprenedors, artistes i ciutadans, i amb gran potencialitat per la seva localització dins l’àrea metropolitana.

Al Districte Cultural hi ha estudis d’artistes i creatius, locals d’assaig i de música en viu, galeries d’art, espais de producció audiovisual, estudis de disseny, arquitectura i publicitat, tallers de disseny de moda i de joies, etc. La majoria estan instal·lats en espais industrials en desús i antics tallers dels barris i cobreixen diferents fases de la cadena de producció cultural: formació, creació, producció, difusió i distribució.

Actualment, compta amb més de 500 agents, que se sumen als més de 30 equipaments de la ciutat i als gairebé 60 festivals que se celebren (molts dels quals metropolitans), a banda dels llocs d’interès de la ciutat, els espais de restauració i cuina creativa, o les associacions culturals locals.

 

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400