Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

06/11/2018
Ciutadania

Nova prova de sirenes d’avís per risc químic, avui dijous 

Veure imatge de  Nova prova de sirenes d’avís per risc químic, avui dijous  (nova finestra)
L’Hospitalet és un dels 37 municipis catalans on es realitzarà el simulacre 

Les tres sirenes d’avís per risc químic instal•lades al terme municipal de L’Hospitalet es tornaran a activar avui dijous 8 de novembre, a les 12 hores, en una nova prova per verificar el seu funcionament i que el seu so sigui conegut per la població. Les sirenes estan ubicades a l’edifici de l’Ajuntament, l’escola Estel-Can Bori i el parc de Bellvitge.

Aquest tipus de simulacre s’organitza dues vegades l’any, a la primavera i a la tardor, dins del Pla d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT). La prova de sirenes d'avui, la segona de 2018, es farà a 37 municipis d’arreu de Catalunya que tenen presència d’indústries químiques.

Els dies previs al simulacre, Protecció Civil de L’Hospitalet distribueix material informatiu en entitats ciutadanes, centres educatius, mercats i botigues, i el dia que s’activen les sirenes membres de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil informen la gent al carrer dels objectius de la prova de so i dels consells que s’han de tenir en compte en cas d’accident químic.

Com en ocasions anteriors, el dia de la prova les sirenes emetran a les 12 hores tres senyals d’alarma d’un minut de durada, separats per silencis de cinc segons, i el final s’anunciarà amb un senyal continu de 30 segons.

Protecció Civil recorda que, en cas d’emergència per risc químic, la població s’ha de tancar a casa, s’han d’aturar els aparells de climatització, no s’ha d’anar a buscar els nens a l’escola (els educadors ja tenen instruccions de com actuar), s’ha de cercar informació als mitjans de comunicació social i no s’ha de sortir al carrer fins que ho comuniquin les autoritats o fins que s’escolti el senyal de la fi de l’alerta.

Últimes notícies

Veure imatge de  Els Voluntaris de L’Hospitalet celebren el seu 25è aniversari   (nova finestra)
Veure imatge de  Lliurament de diplomes als nous integrants del programa Entrejoves (nova finestra)
Veure imatge de   La Guàrdia Urbana de L’H se suma a la campanya “Pels valents” contra el càncer infantil   (nova finestra)
Veure imatge de  L’Hospitalet rep el Premi Visió Zero Municipal per no haver tingut cap víctima mortal de trànsit (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400