Ajuntament de L'Hospitalet

Notícies

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

10/10/2018
Educació

Constituït el Consell de Nois i Noies de primària i secundària 2018-2019

L’integren 91 alumnes de primària i de secundària de centres públics i concertats de la ciutat   Com a novetat, per encàrrec de l’alcaldessa, els infants treballaran aquest any amb la Síndica de greuges de L’Hospitalet
Veure imatge de  Constituït el Consell de Nois i Noies de primària i secundària 2018-2019 (nova finestra)
Avui s’ha constituït al Saló de Plens de l’Ajuntament el Consell de Nois i Noies de primària i secundària de L’Hospitalet per al curs 2018-2019, en un acte que ha estat presidit per l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, i el tinent d’alcaldia d’Educació, Jaume Graells. A l’acte hi han assistit també les direccions dels centres, el professorat i familiars dels nois i de les noies.

El Consell de Nois i Noies és un òrgan participatiu format aquest curs per 91 alumnes, 54 de primària i 37 de secundària, escollits entre l’alumnat de 28 centres educatius públics i concertats de la ciutat.

Aquest curs, el Consell de Nois i Noies de L’Hospitalet continuarà donant veu als infants i adolescents de la ciutat i propiciarà la seva intervenció a partir del desenvolupament de projectes concrets, tot creant xarxa amb els serveis i equipaments municipals, així com altres entitats i iniciatives ciutadanes.

Com cada any, l’alcaldessa ha fet diferents encàrrecs que els consellers i les conselleres de primària i de secundària hauran de treballar durant el curs, en un exercici de participació projectiva, que els permet materialitzar els resultats de la seva feina en la millora de la ciutat. Com a novetat, aquest curs, els infants treballaran amb la síndica municipal de greuges, figura que es va instituir a la ciutat al febrer passat.

Als consellers i a les conselleres de primària, l’alcaldessa els ha fet aquests encàrrecs:

• Adreçar-se a la síndica municipal de greuges, per conèixer i difondre les seves funcions i fer-li arribar les preocupacions dels infants respecte a la ciutat.
• Participar a la campanya “Ser cívic és guai”, a través del suport als agents cívics en els tallers que es fan a les escoles i identificar les bones pràctiques que es fan als centres en aquest àmbit. • Dinamitzar la Bústia del Consell, que ja es troba instal•lada a les diferents escoles de la ciutat per tal de treballar les propostes amb les regidories de districte.
• Seguiment de les obres de la zona de jocs del carrer de la Primavera, a la Florida, juntament amb l’Àrea de Via Pública.

Pel que fa a l’alumnat de secundària els encàrrecs són els següents per cadascun dels grups:

• Urbanisme i coneixement de ciutat. Continuaran endavant amb el projecte de geolocalitzadors que aquest curs tindran com a objectiu crear itineraris dels espais emblemàtics dels adolescents als barris del Centre, Sanfeliu i Sant Josep. 
• Mitjans de comunicació. Treballarà l’elaboració de l’audiovisual Desmuntant tòpics sobre estereotips de bellesa i les seves repercussions. 
• Ús del temps lliure. S’encarregarà de la realització d’un programa mensual de ràdio que sobre temes d’interès per als nois i les noies amb un espai dedicat als centres educatius de secundària i altre a grups, associacions i entitats de joves que hi ha a la ciutat. 

En el decurs de l’acte de constitució, Núria Marín i Jaume Graells han lliurat els carnets als nois i a les noies que s’incorporen aquest curs al Consell i que els acrediten com a membres d’aquest òrgan participatiu.

El Consell de Nois i Noies és un projecte participatiu, que té com a objectiu formar ciutadans i ciutadanes crítics i compromesos. El Consell el constitueixen nois i noies de 10 a 16 anys elegits entre l’alumnat dels diferents centres de primària i secundària de la ciutat i compta amb la implicació dels tutors i de les famílies. La permanència al Consell és com a màxim de dos cursos i cada curs se’n renova una part. Aquest projecte s’emmarca dins de la Carta de ciutats educadores, en què la ciutat és entesa com a agent i espai educador que es transforma i millora a través de l’educació, i es beneficia de la seva capacitat d’escoltar l’opinió i el punt de vista dels nois i de les noies.

D’altra banda, el Consell de Nois i Noies de L’Hospitalet forma part del Consell Nacional d’Infants i Adolescents de Catalunya i participa activament en els projectes de la Red Estatal de Consejos de Participación Infantil y Adolescente.  A més, col•labora en projectes de recerca sobre participació infantil i juvenil amb el Grup de Recerca en Educació Intercultural (GREDI), del Departament de Mètodes d’Investigació i Diagnòstic en Educació de la Universitat de Barcelona.

Últimes notícies

Veure imatge de  Núria Marín reforça el seu govern per encarar la  gran transformació de L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  Núria Marín, reelegida alcaldessa de L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  Núria Marín, reelegida alcaldessa de L’Hospitalet (nova finestra)
Veure imatge de  25 anys de Festa de la Diversitat (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400