Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

26/10/2020 10:05:00
Història democràtica

L’Hospitalet commemora avui el Dia de la Memòria Democràtica

Amb motiu d’aquesta data, dijous està previst el tradicional acte d’homenatge a la rambla de la Marina, sota El pont de la llibertat
Veure imatge de L’Hospitalet commemora avui el Dia de la Memòria Democràtica (nova finestra)

L’Hospitalet commemora avui el Dia de la Memòria Democràtica, un homenatge a tots els veïns i les veïnes de la ciutat que, durant el període que va des de la Segona República fins a la fi del règim franquista, es van significar amb la democràcia, la llibertat, la pau i la justícia. 

Els sindicats i les entitats veïnals van tenir un protagonisme destacadíssim en la lluita per la recuperació dels drets civils i la millora als barris. Persones anònimes, dones i homes, que van lluitar des de la solidaritat i la justícia social.

És per això que, cada 26 d’octubre, la ciutat ret homenatge als hospitalencs i hospitalenques que van patir la repressió franquista per defensar les seves idees, fet que va marcar les seves vides i també la de les seves famílies.

Amb motiu d’aquesta data, dijous està previst el tradicional acte d’homenatge a la rambla de la Marina, sota El pont de la llibertat, l’obra monumental de l’artista Eduard Arranz-Bravo,que recorda els homes i les dones que van lluitar contra el franquisme i que van fer de pont entre dues etapes de la nostra història recent.

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400