Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

L'exposició No More Books! del TPK a les Biblioteques de L'Hospitalet

a càrrec del TPK Art i Pensament Contemporani
del 12 de desembre de 2019 al 11 de gener de 2020
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Biblioteques de L'Hospitalet
En la tribu global el llibre torna a aixecar suspicàcies, però aquesta vegada d'un altre caire. L'àmbit del saber es difumina entre les dimensions líquides que filtra Google. La frontera de la ficció se superposa a la realitat sota formats de pantalles i píxels. La veu poètica es dilueix entre la mètrica de les xarxes socials. Aquests són els nous poders que bandegen el paper del llibre i el seu fonament enciclopèdic.

No obstant això, una vegada el paper ha quedat despullat com a canal exclusiu per a la paraula escrita, es donen les condicions perquè el llibre reivindiqui la seva qualitat d'objecte, experimentar nous territoris a través de la seva materialitat, i transcendir els minsos marges de la situació comunicativa que contenia en les seves pàgines. El llibre es reinventa com un bé que ha d'atresorar-se com ocorria en l'Edat mitjana.

Aquest projecte, NO MORE BOOKS! pretén, d'una banda, donar compte de l'auge que viu el llibre en l'inici del segle XXI, però també vol erigir la materialitat del llibre com a metàfora d'un ocàs, com a contestació a una censura emmascarada, com a resistència davant uns instruments de control que la felicitat de la connectivitat total ha aconseguit que passin desapercebuts.

Del 12 de desembre fins l'11 de gener 2020, a totes les biblioteques de la ciutat simultàniament.

Entrada lliure

TPK Art i Pensament Contemporani
Av. Josep Tarradellas 44 L’Hospitalet
<M>L1 i L9 Torrassa.
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400