Ajuntament de L'Hospitalet

Ciència i tècnica

RSS
 • Veure imatge de TallerInformàtica, nocions bàsiques i respostes raonades. (nova finestra)
  del dilluns 2 de setembre de 2019 al divendres 31 de juliol de 2020
  Aquest taller, que dura tot el curs escolar, vol oferir una visió inicial de l'ordinador presentant-lo com a màquina universal (i virtual) i desenvolupar a través d'ell activitats (adequades a les característiques dels participants) que puguin donar idea de les seves possibilitats.

  Amb aquests coneixements s'ofereix als participants una nova eina de relació amb l'entorn i de creixement personal i afavorir, d'aquesta forma, el pensament analític i el pensament crític.

  Tots els dilluns de 16 a 19 hores
 • Veure imatge de Visites guiades a Torre Barrina (nova finestra)
  del divendres 6 de setembre de 2019 al divendres 31 de juliol de 2020, 11 h
  Els divendres a les 11h
  Has estat alguna vegada a les nostres instal·lacions? Vine a conèixer Torre Barrina, motor de la innovació social i de la creació multimèdia a la ciutat. Descobriràs el plató de TV, control de realització, estudis de ràdio i so, aules digitals,...
 • Veure imatge de Cursos multimèdia 4t trimestre del 2019 (nova finestra)
  del dijous 26 de setembre al dijous 12 de desembre
  La programació de cursos Clic per al quart trimestre de l’any, ja està a punt.

  La inscripció per als cursos començarà el dilluns 16 de setembre, a partir de les 15.30h, i es podrà fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.

  Es recomana a les persones participants seguir els cursos bàsics abans de fer la resta de cursos.
 • Veure imatge de Smartphone +45 (nova finestra)
  del dijous 26 de setembre al dimarts 10 de desembre, de 18 a 20 h
  Inscripcions obertes a partir del 5 de setembre
  Espai obert per conèixer millor les funcionalitats del teu mòbil i explorar les possibilitats que donen les xarxes socials.
 • Veure imatge de Club Maker (nova finestra)
  del dimecres 2 d'octubre al dimecres 18 de desembre, de 17 a 20h
  Inscripcions obertes a partir del 11 de setembre
  T’interessa la fabricació digital, la impressió 3D o la robòtica? Vols crear les teves pròpies figures en tres dimensions? T’agradaria experimentar la producció manual i la manipulació lúdica de la tecnologia? Doncs suma’t al Club Maker de Torre Barrina!
 • Veure imatge de Edició de Viquipèdia (nova finestra)
  del dilluns 7 d'octubre de 2019 al dilluns 6 de juliol de 2020, de 17 a 20 h
  Inscripcions obertes a partir del 16 de setembre
  Aprèn a editar l'enciclopèdia lliure Viquipèdia- l'obra de referència més gran i popular a Internet amb més de 38 milions d’articles- i comença a crear nous continguts sobre L'Hospitalet o qualsevol altra temàtica que t'interessi!
 • Veure imatge de Curs de programació i robòtica educativa per a impulsar la competència digital i la vocació tecnològica. (nova finestra)
  del dijous 17 d'octubre de 2019 al dijous 26 de març de 2020, de 19 a 21 h
  Amb aquest curs de 40 hores lectives farem una primera aproximació als llenguatges de programació Scratch i ArduinoBlocks. Coneixerem i programarem robots com el mBot, treballarem amb Arduino,  farem videjojocs, domòtica... i inclús crearem APPs. No perdis l’oportunitat d’entrar dins del món del disseny, escaneig i impressió 3D a més de conèixer totes les parts de la impressora, tipus de filaments... i tot el que envolta la tecnologia!

  PLACES EXHAURIDES
 • Veure imatge de Clic Júnior: Taller de robòtica amb mBOT i mBLOCK (a partir de 10 anys) (nova finestra)
  del dimecres 30 d'octubre al dimecres 13 de novembre, de 17.30 a 19.30h
  Primeres nocions i experiments amb un robot. Tindrem tres sessions per aprendre a programar els seus moviments.

  Inscripcions: A partir del dimecres 9 d’octubre, a las 15.30h, a la biblioteca o via formulari web (no disponible amb Internet Explorer).


  Dimecres, 30 d’octubre i 6 i 13 de novembre, de de 17.30 a 19.30h.
 • Veure imatge de Clic a la Tecla. Vull conèixer millor el meu mòbil (nova finestra)
  del dijous 31 d'octubre al divendres 15 de novembre, 15 h
  Descobriràs les àmplies possibilitats que té el teu dispositiu mòbil i coneixeràs les últimes tendències en aplicacions digitals. Aprendràs a  configurar-lo i controlar-ne l’emmagatzematge.
 • Veure imatge de Exposició: Màquines de Leonardo (nova finestra)
  del dijous 31 d'octubre al divendres 15 de novembre
  Pessics de Ciència. Setmana de la Ciència 2019.
  Com a enginyer i inventor, Leonardo desenvolupà idees molt avançades per a l'època que vivia, és per això que molt pocs dels seus projectes arribaren a ser construïts. En aquesta exposició podreu veure reproduccions de maquetes dels dissenys i projectes d’alguns gins que s’atribueixen a Leonardo da Vinci.
 • Veure imatge de Exposició: La taula periòdica (nova finestra)
  del dijous 31 d'octubre al divendres 15 de novembre
  Pessics de Ciència. Setmana de la Ciència 2019

  Quan el rus Dmitri Mendeléiev va publicar en 1869 la seva taula periòdica, va ordenar els elements químics coneguts en la seva època, d'acord amb les característiques dels seus àtoms.
  El seu treball va obrir la porta a endinsar-nos al món d'aquestes matèries constituents d'absolutament tot el que ens envolta. La taula periòdica, o sistema periòdic dels elements, és una ordenació en una graella o taula dels 118 elements químics, de menor a major nombre atòmic, de manera que s'aconsegueixen agrupacions d'elements amb propietats atòmiques, físiques i químiques semblants i variacions contínues d'aquestes propietats.
 • Veure imatge de Clic 4. Internet pràctic (nova finestra)
  del dijous 7 al dijous 14 de novembre, de 10 a 13h
  Mirarem internet com una eina que ens ajudi en el dia a dia i ens faciliti alguns tràmits, amb consells perquè la recerca sigui més eficaç.

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.


  Dijous, 7 i 14 de novembre, de 10 a 13h.
 • Veure imatge de Clic 10. Recursos per aprendre català a internet (nova finestra)
  del dijous 7 al dijous 14 de novembre, de 15.30 a 17.30h
  Veurem els recursos oficials d’aprenentatge de la llengua catalana a la xarxa.

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.


  Dijous, 7 i 14 de novembre, de 15.30 a 17.30h
 • Veure imatge de TIC La Florida: Preparació ACTIC BÀSIC (nova finestra)
 • Veure imatge de Taller de robòtica amb mBot i mBlock (nova finestra)
  del dilluns 11 al dilluns 18 de novembre, 17:30h
 • Veure imatge de Fem ràdio (nova finestra)
  del dimarts 12 al dijous 14 de novembre, de 18 a 20 h
  Inscripcions obertes a partir del 22 d’octubre
  Viu en primera persona el poder que dóna un micròfon.
 • Veure imatge de Conferència: La ciència de Leonardo Da Vinci.500 anys d'un geni i apassionat pel coneixement (nova finestra)
  Dimarts, 12 de novembre, a les 19 h
  Malgrat s'ha associat la figura de Leonardo da Vinci amb la Història de l'Art –la Gioconda és una icona amb molt de pes mediàtic–, cal dir que aquest italià del Renaixement també fou un gran científic. Li devem a Leonardo l'enderrocament de l'artificial barrera entre les «ciències» i les «lletres» en cultivar i practicar el coneixement multidisciplinar. És el moment de reivindicar el seu paper en el si de la Ciència.
 • Veure imatge de Bibliolab: Reacciona! Fem química! A càrrec de Fun Brain (nova finestra)
  Dimarts, 12 de novembre, 17:30 h
  Ens convertirem en petits grans científics i prepararem diferents barreges i reaccions químiques. Semblarà màgia, però darrera de cada experiment hi haurà una explicació científica.
 • Veure imatge de Taller Infantil: Les cúpules d'en Leonardo (nova finestra)
  Dimecres, 13 de novembre, 17:30 h
  Leonardome consisteix a interactuar, jugar i aprendre a partir d’una de les idees del genial Leonardo da Vinci: les cúpules autosostenibles. A partir de peces de fusta dissenyades especialment, podràs construir estructures d’uns 4 metres de diàmetre sense cap element d’unió.
  Un repte original i divertit que permet treballar àrees de coneixement com la geometria, la història, l’art, la tecnologia i l’arquitectura. 

  A partir dels 6 anys. Els menors de 8 anys hauran de venir acompanyats d'un adult.

  Cal inscripció prèvia a la Biblioteca o a través d'aquest formulari.


 • Veure imatge de Conferència "La taula periòdica: el piano de la química" (nova finestra)
  Dimecres, 13 de novembre, a les 19 h
  Pessics de Ciència. Setmana de la Ciència 2019

  Per què la taula periòdica ?la TP? és tan estimada i valorada pels químics? Al llarg de la història se n'han fet centenars de representacions diferents. En la conferència, en veurem algunes de les més significatives des del punt de vista científic, original i estètic, i n’observarem l'evolució i els motius pels quals ha anat canviant. Farem una sopa de símbols, a la recerca de la paraula més llarga que es pot construir a la TP. Parlarem del fet que hi ha molts més elements falsos que es va creure que existien, que no pas els realment existents. Esbrinarem per què, si hi ha el franci, el germani o el poloni, no hi ha el cataloni. Però, abans que res, parlarem del piano de la química.
 • Veure imatge de Conferència: No et posis en mans d’una impremta o d’una editorial: posa l’editorial en les teves mans  (nova finestra)
  Dimecres, 13 de novembre, 19h
  Si ets escriptor (de literatura, d’assaig, de recerca…) si ets dibuixant o pintor, si ets fotògraf... i vols que la teva creació surti publicada en forma de llibre...
 • Veure imatge de Lego Wedo (nova finestra)
  Dimecres, 13 de novembre, 17:30h.
  Crea un invent de Leonardo amb Lego Wedo, a càrrec d’Edukem-nos, educació en noves tecnologies.

  Aquest 2019 fa 500 anys de la mort de Leonardo da Vinci, un gran inventor creador de màquines i artista del renaixement. En aquest taller crearem una de les seves màquines. Ho farem amb Lego i un motor.
 • Veure imatge de Clic a la Tecla. Xarxes socials: Facebook, Twitter i Instagram (nova finestra)
  del dijous 14 al dijous 21 de novembre, 11h
  Traurem profit de les xarxes socials pels teus projectes, fent-ne un bon ús, tenint en compte aspectes claus com la privacitat.
 • Veure imatge de Les complicacions als peus dels malalts diabètics: visió global d’un gran problema. (nova finestra)
  Dijous, 14 de novembre, 18:00 h
  Conferència:
  “Quins tipus de complicacions pateixen als peus els malalts diabètics. Quin és el paper de la cirurgia en les complicacions que pateixen?”

  A càrrec de:
  Albert Pérez, metge traumatòleg, especialista en peu i membre de la Unitat Funcional de Peu diabètic de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

  Conferència:
  “Educació i cura dels peus diabètics.Quin és el paper del podòleg en la unitat de peu diabètic?”.

  A càrrec de:
  Sergi Mazuelas, podòleg i membre de la Unitat Funcional de Peu
  diabètic de l’Hospital Universitari de Bellvitge.
 • Veure imatge de 5a Jornada Ludicomatemàtica a L'Hospitalet (nova finestra)
  Dissabte, 16 de novembre, de 10.30 a 13.30 h
  Pessics de Ciència. Setmana de la Ciència 2019
  Per cinquè any consecutiu s’organitza aquesta jornada a l’Hospitalet, què en les anteriors edicions va aplegar un públic familiar amb centenars de persones.
  Hi haurà activitats com  construcció de cúpules de Leonardo, Polydron gegant, joc de gratacels, bandes de Möebius, trencaclosques, jocs d'estratègia i molt més.
  Us convidem a passar un matí "tocant" les matemàtiques!
  Aquesta activitat està dirigida a un públic general, de totes les edats (famílies, alumnat, professorat, etc.)
 • Veure imatge de La setmana de la ciència (nova finestra)
  Dissabte, 16 de novembre, 11:30h
  En aquest taller, de forma cooperativa, els infants aixecaran i experimentaran les Cúpules de Leonardo, espectaculars estructures , que utilitzen un sol model de peça.
 • Veure imatge de Taller d'introducció a Adobe Illustrator (nova finestra)
  del dilluns 18 al dimecres 20 de novembre, de 18 a 20h
  Inscripcions obertes a partir del 28 d'octubre
  Aprèn a utilitzar les eines bàsiques d’il·lustració i disseny gràfic d’Adobe Illustrator, el programa més utilitzat pels dissenyadors gràfics.
 • Veure imatge de Bits: Vull conèixer millor el meu mòbil (3a edició) (nova finestra)
  Dilluns, 18 de novembre, 18h.
  Vols saber com treure partit del teu mòbil? Gestió dels contactes, instal·lar aplicacions, guardar i arxivar fotos...

  El dia del taller caldrà portar telèfon mòbil.


  Cal inscripció prèvia. Inscripcions, a la biblioteca o via formulari web (no disponible amb Internet Explorer).
 • Veure imatge de BiblioLab: A vista d’ocell, la màquina voladora de Leonardo (nova finestra)
  Dimecres, 20 de novembre, 17.30h
  Observem el vol dels ocells tal com va fer Leonardo da Vinci? En aquest taller començarem per dibuixar com són les ales i la cua dels ocells al volar, i a partir d’aquest model construirem una reproducció a escala de la màquina voladora de Da Vinci, (amb fusta, roba, filferro, fils...) que podrem penjar del sostre de l’habitació.

  Per a nens i nenes de 7 a 12 anys.

  Places limitades.
  Cal inscripció prèvia. Inscripcions, a la biblioteca o via formulari web (no disponible amb Internet Explorer), a partir del dilluns 4 de novembre a les 15.30h.


  Dimecres, 20 de novembre, a les 17.30h
 • Veure imatge de cupules de Leonardo (nova finestra)
  Dimecres, 20 de novembre, 18h.
  Taller en el que, amb les peces de fusta Leonardome, construirem, jugant i aprenent plegats, una de les idees del genial Leonardo da Vinci: les cúpules autosostenibles.
 • Veure imatge de Clic 11. Iniciació a l’Excel (nova finestra)
  del dijous 21 al dijous 28 de novembre, de 15.30 a 18.30h
  Començarem a veure les utilitats i les funcions més usades d’aquest programa tan ampli.

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.


  Dijous, 21 i 28 de novembre, de 15.30 a 18.30h
 • Veure imatge de WordPress avançat (nova finestra)
  del dijous 21 al dijous 28 de novembre, de 18 a 20h
  Inscripcions obertes a partir del 31 d'octubre
  Millora i perfecciona els teus coneixements en la utilització de WordPress, el gestor de continguts més utilitzat a la xarxa
 • Veure imatge de Fes el teu podcast (nova finestra)
  del dijous 21 al dijous 28 de novembre, de 18 a 20:30 h
  Inscripcions obertes a partir del 31 d'octubre
  Aprèn a produir el teu espai radiofònic online. Tens aficcions i ets un entès en elles?
  T'agradaria compartir els teus coneixements amb milions de persones? Doncs cercat un tema i vine al nostre taller de Podcast.
 • Veure imatge de Clic 5. Moure’s pel món: Google maps i altres (nova finestra)
  del dijous 21 al dijous 28 de novembre, de 10 a 13h
  Exploraràs eines de localització i planificació dels desplaçaments, coneixeràs recursos de la xarxa per crear itineraris i moure’t per la teva localitat. També veuràs i “visitaràs” cada racó del món per internet.

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.


  Dijous, 21 i 28 de novembre, de 10 a 13h
 • Veure imatge de Taller de cúpules de Leonardo, a partir dels 6 anys. (nova finestra)
  Dijous, 21 de novembre, 18 h
  Taller de cúpules de Leonardo, a partir dels 6 anys.
  Leonardome consisteix a interactuar, jugar i aprendre a partir d’una de les idees del genial Leonardo da Vinci: les cúpules autosostenibles. A partir de peces de fusta dissenyades especialment, podràs construir estructures d’uns 4 metres de diàmetre sense cap element d’unió.
  Un repte original i divertit que permet treballar a l’aula àrees de coneixement com la geometria, la història, l’art, la tecnologia i l’arquitectura per a diferents nivells educatius (des d’infantil fins a secundària). I és també una genial activitat col·laborativa ideal per a esdeveniments, esplais, museus i empreses.
  Dijous, 21 de novembre, a les 18 h.
 • Veure imatge de Taller avançat d'Adobe Illustrator (nova finestra)
  del dilluns 25 de novembre al dilluns 2 de desembre, de 18 a 20h
  Inscripcions obertes a partir del 4 de novembre
  Millora i perfecciona els teus coneixements en la utilització de les eines d'Adobe Illustrator.
 • Veure imatge de Xerrada: Pèrdua i dol (nova finestra)
  Dijous, 28 de novembre, 17:00 h
  Organitzada per l’Equip PADES Delta de L’Hospitalet Llobregat
 • Veure imatge de Xerrades per a instituts: El arte de contar la ciència. Monòlegs científics, a càrrec de BigVan Ciencia (nova finestra)
 • Veure imatge de Clic 6. Llibres electrònics i pel·lícules en línia (nova finestra)
  del dijous 5 al dijous 12 de desembre, de 10 a 12h
  Veurem la part online de la xarxa de biblioteques, on també hi ha servei de préstec de llibres i pel·lícules

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.


  Dijous, 5 i 12 de desembre, de 10 12h.
 • Veure imatge de Clic 12. Gestió del correu electrònic (nova finestra)
  del dijous 5 al dijous 12 de desembre, de 15.30 a 17.30h
  Per a usuaris que ja tenen i fan servir correu electrònic. Veurem com adjuntar arxius, crear i endreçar carpetes o eliminar el que no interessa.

  La inscripció es pot fer tant presencialment a la biblioteca com virtual (alta prèvia a l’aula multimèdia de la biblioteca) a través del següent enllaç: www.puntxarxa.net/l-h/aules/cursos.


  Dijous, 5 i 12 de desembre, de 15.30 a 17.30h
 • Veure imatge de Clic Infantil: Gènius (de 7 a 10 anys) (nova finestra)
  Dimecres, 11 de desembre, de 17 a 19h
  Descobrirem plegats la web infantil de les biblioteques, amb recursos lúdics i formatius per infants, mares i pares.

  Inscripcions: A partir del dimecres 9 d’octubre, a las 15.30h, a la biblioteca o via formulari web (no disponible amb Internet Explorer).


  Dimecres, 11 de desembre, de 17 a 19h.
 • Veure imatge de Prova de sirenes (nova finestra)
  Dimarts, 24 de desembre
  És un exercici on provem el so de les sirenes d’avís a la
  població instal·lades arreu de Catalunya.
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400